måndag 13 februari 2012

Dokumentär: Born in the Basement (2007)

Rat Skates born basementPå 80-talet i östa USAs kust så var där en kultur med Punk, Disco, Hippie musik, New Wave och Hårdrock. Frustrerade av deras förortskriser och inspirerade av “the New Wave of British Metal” en grupp energiska ungdomar skapade den mest extrema musiken hittills: TRASH METAL.

En av skaparnas mest kända var Rat Skates.Här får vi följa med hans resa till succé och filosofin som gjorde hans dröm till verklighet med hans gör-det.själv tänkande.

 

Rat Skates startade Overkill och detta är hans historia från starten med bandet Lubricunt som senare bytte namn till Overkill tills han hoppade av.

 

Extramaterial på dvdn är:

  • Intervju med Billy Vector som var sångare i Lubricunt 1978-81
  • Intervju med Riff Thunders som var tidig gitarrist i Overkill (1981-82)
  • Overkill på deras första tv-framträdande i Showen Rock Pipeline 1984
  • Escape from Stalag 13 som var en avbruten dokumentär gjord av Rat Skates efter deras turné. Den skulle egentligen släppas men den gjordes aldrig det. Den korta dokumentären innehöll intervjuer och liveframträdanden.
  • En borttagen scen där Rat Skates berättar om var namnet “Trash Metal” kom ifrån

 

Detta är en intressant dokumentär inte bara för att den handlar om just Rat Skates utan även om hur själva stilen startades och hur musikscenen såg ut tidigt 80-tal.

Rat Skates som gjorde alla samlarsaker själv med sin flickvän och berättar hur han gjorde med det och även hur han gjorde deras minnesvärda scener med hjälp av mjölklådor.

Sevärd är den men det fattas en del ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar