lördag 11 februari 2012

Film: Jackson County Jail (1976)

Jackson County JailDiana Hunter är en framgångsrik chef inom den amerikanska televisionen som under en bilresa mellan Los Angeles och New York får sin bil kapad. Hon rapporterar händelsen till den lokala polisen, som håller henne kvar i häktet p g a att hon saknar giltig legitimation. Händelsen blir upptakten till en mardrömslik skräckupplevelse med fysiskt och psykiskt våld.

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnen “Oskyldigt Offer” och “I Skydd av lagen” i Sverige
  • Filmen visades på Quentin Tarantinos första filmfestival 1996.
  • Det tog 26 dagar att spela in filmen

 

Tommy Lee Jones och en av huvudrollerna i “Revenge of the Nerds”  är med i denna filmen som handlar om Diana Hunter som är en framgångsrik chef.

En dag när hon kommer hem påträffar hon sin man när han är otrogen med en ung tjej.

Hon bestämmer sig då för att ta sin bil och köra i väg till sin förra arbetsgivare. På vägen blir hennes bil kapad.

Hon rapporterar då till den lokala polisen då hon saknar legitimation då kaparna snodde deras plånbok åker hon in i häktet där hon upplever den största skräckupplevelse hon någonsin haft.

Polisen vägrar släppa henne för de är säkra vem hon är men gör inget för att ta reda på det med detsamma.

 

En ung Tommy Lee Jones spelar storbuse som är anklagad för mord och han från “Revenge of the Nerds” (ännu yngre) spelar bilkapare.

Filmen kan kallas en WiP-film men med bara en kvinna. Och ett litet fängelse och det dröjer till 43 minuter in filmen tills det verkligen händer något spännande, Och den trappas ner för att sedan jakten återgår. Sen blir den seg igen. Tyvärr slutar filmen riktigt dåligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar