måndag 13 februari 2012

Film: Silent Night Deadly Night 5 – the Toy Maker (1992)

Silemt Nigh Deadly Night 5Mickey Rooney och Clint Howard är med i denna delen av Silent Night, Deadly Night som handlar om en pojke som blir vittne till sin fars död. Han dog av en docka som en anonym levererat till deras hus.

Mamman som inte var närvarande måste ta hand om sonen som slutat prata efter mordet samtidigt som hon sörjer efter pappan.

Samtidigt så tillverkar en leksaksmakare vid namn Joe Peto väldigt konstiga dockor och en mystisk man smyger utanför både leksaksaffären och pojkens hus… men vem är skyldig till mördarleksakerna?

 

Onödig Fakta:

  • Mickey Rooney var en av de som protesterade mot första filmen i serien där han skrev att “aset som gjorde filmen skulle köras ut ur stan” för att ha förstört den heliga julen. Och ändå bestämde han sug för att vara med i denna filmen.
  • Karaktärerna Pino och Petto är en liten hyllning till Pinocchio och Gepetto från den klassiska filmen
  • Karaktären Derek tittar på Silent night.. 4 på tvn.

 

Eftersom jag inte sett verken 3:an eller 4:an så vet jag inte varför jultomten inte är mördaren i denna 5:e del.

Det enda som jag känner igen med de filmerna jag sett i serien är att de utspelar sig under julen och att i uppföljare så tittar de på förra filmen antingen på bio eller tv.

Denna filmen känns närmare som en uppföljare till Puppet Master men utan deras dockor utan fulare gjorda blandat med en skräckversion av Pinocchio.

Alla skräckfilmsserier, i.a.f de flesta, har en del som är gjorda endast för att tjäna pengar på serien. Kolla själv Haloween 3 och alla Xtro uppföljarna är några exempel.

Och de är oftast de sämsta i serierna. Men vissa av filmerna är inte egentligen så dåliga men blir det ändå då folk inte gillar när man förstör en serie genom att göra en film som egentligen inte har något med serien att göra. Jag är sån. Ett bra exempel är just Halloween 3. Filmen är inte så dålig egentligen men att ha med Halloween utan att Mike är med känns inte rätt.

Denna är dock inte en sån. Visst filmen är riktigt dålig och har ingenting med originalhistorien att göra.

Nä detta är endast en film som man väntar på att ta slut. När slutet äntligen kommer så blir den lite underhållande. Men då är det redan försent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar