söndag 12 februari 2012

Film: Long Weekend (1978)

Long WeekendEtt förortspar åker till en campingplats vid en avlägsen strand över en helg för att njuta av solen. Men de märker att naturen där inte är på så bra humör...

 

Onödig Fakta:

  • Filmen vann flera priser och blev en succé nästan överallt utom i hemlandet Australien. Där var den en flopp både bland kritikerna och bland biotittarna
  • När filmen testvisades i Cannes så såg producenten Richard Brennen en man som gick ut från biografen efter bara 10 minuter. Han följde efter mannen för att fråga varför han lämnade filmen. Det visade sig att mannen var filmdistributör för Sydamerika och skulle köpa rättigheter för att visa filmerna där. Efter endast 10 minuter. Det var totalt 4 som köpte rättigheter.
  • Det kom en ny version av filmen 30 år senare.
  • Filmen spelades in mellan April och Maj 1977
  • Skådespelaren John Hargreaves som spelade huvudrollen begravdes med en pokal han vann för denna filmen.

 

Paret Peter och Maria är från förorten och bestämmer sig för att åka och campa på semestern.

De hamnar på en lite öde plats där de kan vara ifred. Peter hittar ett ägg som han tar för att tillaga men då börjar fågeln som lade ägget attackera Peter.

 

Detta är en rätt vanlig film där naturen slår tillbaka fast mycket sämre. Jag kan förstå varför den inte slog så bra i Australien och kan inte förstå att den slog bra överallt annars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar