lördag 4 februari 2012

Film: Down by Law (1986)

down by lawTre udda typer hamnar i samma cell i ett fängelse i Louisiana. De beslutar sig för att rymma och flyr ut i träskmarkerna, med poliserna i hälarna.

 

Onödig Fakta:

  • Tom Waits har kallat filmen för “ ett ryskt neo-flykting avsnitt av the Honeymooners”
  • Roberto Bengini hade aldrig varit i USA innan filmen spelades in.

 

 

DJ:n Zack och hallicken Jack hamnar i fängelset efter att ha tackat ja till att hjälpa deras “kompisar” och sedan åkt fast. De hamnar i samma cell som den optimistiska italienaren Roberto men som är dålig på engelska. Men Zack och Jack blir mer intresserade över att Roberto vet flyktvägen ut ur fängelset.

Filmen börjar med att man får veta hur de hamnade i fängelset. Zack får 1000 dollar för att köra en bil genom stan och polisen stannar honom direkt då bilen var stulen.

En tidigare kompis till Jack vill betala tillbaka till honom och ger Jack en ny kvinna som är minderårig. När Jack kommer dit så stormar polisen stället och Jack åker in i fängelset.

Roberto sitter inne för att döda en man .

 

Filmen börjar lite långdragen och blir inte intressant förrän de är i fängelset som i sin tur inte är så intressant än då. Men jag blev mest besviken över att man aldrig får se hur de lyckats rymma utan man får se dem få gå ut på gården men innan man ser de gå ut där så är den klippt så man ser de springer i kloakerna.

Sen är de ute i träsket och springer från polisen.

Annars är filmen bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar