torsdag 9 februari 2012

Gameshow: I Survived a Japanese Game Show (2008-2010)

i survive a japanese Game ShowAmerikansk program där tio amerikaner som aldrig satt sin fot utanför USA åker till Japan och tävlar i en game show. Vinnaren åker hem med 250.000 dollar.

 

Programmet testades i Sverige fast med B-kändisar som bland annat Anna Bok, Johannes Brost, Dogge, Regina Lund och Tore Kullgren. Här i den amerikanska så var endast “vanligt” folk med.

Serien totalfloppade i Sverige och sändes endast i en säsong. I USA så sändes den i två säsonger och blev även nominerad på en gala.

 

Det roliga med denna amerikanska versionen är att deltagarna tror först att de sökt in till en vanlig dokusåpa men får snabbt veta att de ska till Japan. Men de får inte veta något om tävlingen förrän de tror de är på besök på en studio och studion tänds och de är i direktsändning.

Annars är dokusåpan är som de flesta med intriger och olika utslagningar. Det enda annorlunda är att tävlingarna är typiskt japanska.

Meaghan som var med i första säsongen är nu skådespelerska som håller på att spela in en film. Även Mary är skådespelerska och var med i en kortlivad serie. Mary var även med/programledare för Date Night som sändes året innan denna tävling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar