söndag 26 februari 2012

Film: Abduction (2011)

AbductionEn ung man söker efter sanning då han finner ett foto av sig själv som baby på en hemsida med bortrövade barn.

 

Onödig Fakta:

  • Shawn Christensen har sagt att storyn kom han på när han fick höra om en ungdom som hittade en bild på sig själv på en sida om försvunna personer. Han skrev första manuset på två månader.

 

Nathan besöker en hemsida för försvunna barn och ser en bild på sig själv som barn. Han börjar bli nyfiken och vill veta vem som lade upp bilden och börjar kontakta personen.

Personen börjar då ställa frågor om Nathan och han lägger på. Han frågar då sin “mamma” och hon säger att hans “pappa” kommer förklara det. Men innan han hinner fråga så ringer det på dörren och det är två poliser som visar sig att inte vara riktiga poliser. De dödar hans föräldrar och Nathan hinner sticka där ifrån.

 

Filmen börjar som en helt vanlig amerikansk ungdomsfilm med fest och alkohol men blir snabbt som ett ungdomsdrama. Och filmen bygger sakta upp spänningen som tyvärr inte startar förrän 30 minuter in i filmen. Men sen så lyckas filmen hålla uppe den i största delen av resten av filmen.

Filmen har en del fel som vanliga poliser i filmer inte missar. Bland annat så sitter man inte vid ett fönster om folk jagar en. Annars en riktigt bra film med en alldeles för seg inledning.

Taylor Lautner passar perfekt som Nathan och jag blev lite överraskad över att Micke Nyqvist är med. Såklart spelar Micke den onda killen. Sigourney Weaver är även hon med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar