lördag 11 februari 2012

Film: the House on Sorority Road (1983)

House on sorority RoadSju tjejer som ska ta studenten bestämmer sig för att spela ett grymt spratt med den gamla kvinnan som äger det hus dom bott i under skoltiden. Skämtet går över styr och kvinnan dör. Men tjejerna bestämmer sig för att håll det hela hemligt och sänker kvinnans kropp i polen på baksidan. Men under studentfesten så börjar tjejerna att dö en efter en.

 

Onödig Fakta:

  • Lois Kelso Hunts röst var dubbad då hennes röst inte var “hemsk” nog.
  • Filmen visades på Quentin Tarantinos första filmfestival i Austin Texas 1996
  • Regissören Mark Rosman har sagt i en intervju att han hatade den amerikanska postern för filmen. Rosmans idé var en “Deliverance” kopia där en hand dök upp från en pool. Men det blev istället en bild på en kvinna.
  • Den svart/vita inledningen gjordes blå av distributörerna.
  • Filmen spelades in sommaren 1981
  • Startbudgeten var på 120,000 dollar men åkte upp till 300,000 dollar. Produktionens budget hade kommit över den innan de börjat filma och Mark Rosmans kusin hjälpte till att sponsra.
  • John Waters besökte inspelningsplatsen en tidig morgon.
  • En viktig scen i filmen spelades in i efterhand i  bakgården hos Rosmans föräldrar.
  • Skådespelaren Lois Kelso Hunt gjorde själv stuntet där hon trillar i poolen.
  • Filmen gjordes om 2009 fast då under namnet “Sorority Row”

 

Jag som är ett stort fan av 80-tals slashers var tvungen att se denna filmen.

Filmen handlar om sju tjejer som tagit studenten och bestämmer sig för att stanna kvar några dagar för att festa. Men när husets ägare kommer hem någon dag tidigare och ser att de festar blir hon lite arg och kräver att de ska försvinna nästa dag då terminen är över.

När den äldre kvinnan kommer på att en av tjejerna ha sex med en kille då förstör hon tjejens vattensäng.

Då bestämmer sig tjejerna att spela ett grymt spratt mot kvinnan för allt de fått stå ut med under deras fyra år på skolan.

Sprattet går över styr och kvinnan dör så de bestämmer sig för att gömma liket i poolen då de ska ha fest på kvällen och sedan flytta det dagen efter.

Men under festen så dör gästerna en efter en…

 

Filmen har en del dåliga skådespelare som riktigt dåligt “dör” annars är effekterna bättre än väntat. Det bättre med filmen är att man inte kan enkelt lista ut vem som är mördaren. Men man har sina aningar även om man har fel.

Filmen kunde slutat bättre men den är ändå helt ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar