lördag 4 februari 2012

Film: Fletch (1985)

FletchUtklädd till lodis erbjuds journalisten Fletch en stor summa pengar av en affärsman som vill bli mördad. Fletch kan naturligtvis inte låta bli att gräva i mysteriet kring mannen och han gör det i diverse underliga skepnader.

 

Onödig Fakta:

  • Skämtet med att Fletch “tittar på in arm efter klockan och han har ingen” är Chevy Chase trademark.
  • Författaren till Fletch novellen hade lite i att bestämma vem som skulle spela Fletch. Han tackade nej till Mick Jagger och Burt Reynolds innan Chevy Chase fick den.
  • På postern till filmen ser man Chevy Chase utklädd i olika kostymer. En av dem är som hockeyspelare men den kom aldrig med i filmen.
  • Filmen har två uppföljare men del 3 har inte kommit än och kommer inte förrän 2013 med titeln “Fletch Won”

 

Chevy Chase spelar Irwin “Fletch” Fletcher som är en grävande journalist.

När han håller på med ett reportage där han är utklädd till uteliggare för att få reda på vem som styr knarkhandeln vid stranden.

En man kommer fram till honom i tron att Fletch är en uteliggare och ger honom 1000 dollar om han följer med honom hem och pratar med honom. När han kommit hem till honom så vill mannen att Fletch mördar honom på torsdag.

Han bestämmer sig för att tacka ja och men inte för att döda honom utan att ta reda på allt om det och göra ett reportage om det.

 

Åttiotalskomedi med Chevy Chase där han klär ut sig och låtsas vara andra. Filmen är ungefär som filmen “Master of Disguise” med Dana Carvey fast sämre förklädningar. Filmen börjar inte bra och är inte det förrän i slutet av filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar