lördag 18 februari 2012

Film: Absurd (1981)

AbsurdMikos (George Eastman) återvänder som en zombie vars sår läker onaturligt fort. Han hamnar på sjukhus efter att en sinnessjuk präst försökt ta livet av honom. Mikos flyr och jakten fortsätter...

 

Onödig Fakta:

  • Filmen var en av “Video Nasties” i England och blev förbjuden där 1984 och är fortfarande det.
  • Filmen är en uppföljare till “Antropophagus”

 

Mikos är en zombie som är jagad av en grekisk präst som lyckas skada honom rejält. Mikos hamnar då på sjukhuset och lyckas läka sig onaturligt fort.

Mikos lyckas rymma från sjukhuset och polisen tycker prästen verkar mystisk så de tar in honom på förhör. Han lyckas övertala honom att det enda sättet att stoppa Mikos är att förstöra hans hjärna. Men eftersom nästan hela polisstyrkan tittar på amerikansk fotboll denna kväll så är det endast den snart pensionerade polisen, den nya polisen och den grekiska prästen.

 

Jag kommer inte riktigt ihåg originalet då det var längesedan jag såg den men jag kommer i håg att den utspelade sig i Grekland.

Hur Mikos lyckats komma till U.S.A vet jag inte men filmen är minst lika rå som originalet. Dock har denna en dålig story.

Dåliga saker i filmen är förutom den osannolika U.S.A-resan som man inte får reda på är bland annat att en hel polisstyrka tittar hellre på Amerikansk fotboll än att jaga efter en psykotisk mördare, Mikos som inte har någon alls koppling till ett hus där en sjuk flicka bor ska till alla odds dit och om en mystisk utländsk präst berättar om en man som han experimenterat med är på rymmen så tror polisen på en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar