onsdag 15 februari 2012

Film: 22 Bullets (2010)

22 BulletsCharly Matteï har pensionerat sig från sin tidigare kriminella karriär. De senaste tre åren har han levt ett lugnt liv tillsammans med sitt barn och hans fru. Men historien får en plötslig vändning när han en vintermorgon blir nedskjuten med 22 skott och lämnas för att dö i ett parkeringshus.

 

Onödig Fakta:

  • Både filmen och boken är baserad på ett gäng krig på 70-talet. Precis som Charly i filmen så blev en skjuten med 22 skott och överlevde dock men sin högerarm förlamad.

 

Charly (Jean Reno) är en föredetta kriminellman som de senaste åren har levt lugnt med sin familj.

Men allt får en vändning när han en dag blir skjuten med 22 skott och lämnas för att dö i ett parkeringshus. Men han dog aldrig…

Det visar sig snabbt vara en av hans gamla barndomsvänner som står bakom attacken och Charly är nu ute efter hämnd. Med hjälp av hans andra barndomsvän så börjar jakten.

 

Filmen har en spännande känsla som då och då blir lite drama och blir som mest underhållande när Charly börjar jakten. Vilket börjar lite snällt då han har inte varit kriminell på flera år och han lovade barndomsvännen att vara vänner till slutet. Men när han börjar döda Charlies vänner så blir det hårt mot hårt.

 

Jag är egentligen inte ett stort fan av gangsterfilmer men denna är något extra. Filmen är en av de bättre franska filmerna jag sett.

Rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar