lördag 11 februari 2012

Gameshow: 101 Ways to Leave a Game Show (2011)

101 ways to leaveDetta är en ovanlig gameshow där de tävlande får svara på lite svårare frågor. De som gissar fel åker ner i en pool. Desto högra upp i tornet desto svårare frågor. Vinnaren får 50.000 dollar.

Samma år som denna sändes det även en svensk version av programmet där komikern Mårten Andersson var programledare.

I den amerikanska versionen så var Jeff Sutphen programledare men originalet från 2010 kom från England och Steve Jones var programledare där.

I alla versionerna så var konceptet det samma och alla sändes endast i en säsong då den floppade rejält överallt.

I den svenska versionen så var där oftast minst ett par, två släktingar eller två kompisar där minst en av dem var B-kändisar. I Engelska och Amerikanska så var där endast vanligt folk.

Jag valde att se den amerikanska versionen. Det annorlunda med denna jämfört med svenska är att här har de en ingen pool utan en sjö som de endast använder vid finalspelet. Plus så har de inget torn som i den svenska versionen utan de har mer extrema utvägar som raketmotor och bollar och de flesta handlar om att åka ut ur ett stup.

Som de andra så får de olika svar att välja mellan och en av dem är felaktiga. Alla får svara på samma fråga men de får inte välja svar som redan de andra svarat på.

Detta är mycket extremare än den svenska. Gillade du den svenska så se denna extrema versionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar