söndag 26 februari 2012

Film: Addams Family Values (1993)

addams_family_values_93_2_uDet passionerade paret Gomez och Morticia Addams får tillökning i familjen. Den mustaschprydde lille Pubert. Till huset anländer nannyn Debbie och Fester blir huvudlöst förälskad i henne. Till familjens stora glädje är hans känslor besvarade. Wednesday däremot är mer skeptisk och misstänker att Debbie har andra avsikter med ett eventuellt äktenskap med Fester. För att förhindra att bli ertappad med sina planer övertygar Debbie makarna Addams om att skicka sina två äldsta barn på sommarläger, och där möter Wednesday sin första kärlek.

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “Den heliga familjen Addams” i Sverige
  • Filmen blev Oscarnominerad
  • Pugsley var först tänkt att heta Pubert men producenterna till originalet gillade inte det namnet.
  • Karaktären Pubert spelades av två tvillingflickor
  • Carol Kane som spelar Mormor är ett år yngre än Anjelica Huston som spelar mamma.
  • David Krumholtz säger i filmen att han har alla samlarkort i sin seriemördarsamling utom Jack the Ripper och Zodiac. De två är de mest kända seriemördarna som aldrig blev fångade.
  • I tv-serien så är Fester Morticias farbror men i filmen så är han Gomez bror
  • Michael Jackson blev inhyrd att skriva en låt och spela på soundtracket och skulle promota filmen. Han blev färdig med sången men hans rättegång med pedofili-anklagelserna gjorde att det inte blev av. Låten försvann från soundtracket och musikvideon filmades aldrig. Låten “Is it scary” spelades senare in och hamnade på hans album “Blood on the dancefloor”.
  • Nathan Lane gör en cameo i filmen som polis. Han skulle senare spela Gomez 2010 i Broadwaymusikalen av familjen.

 

Med skådespelare som Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd, Joan Cusack och Christina Ricci så gjordes denna 90-tals version av den morbida familjen Addams.

Filmen har sina roliga stunder men tyvärr är de för få och de flesta skådespelare i filmen är ungefär de samma som var med i de flesta filmerna under 90-talet och i alla filmerna hade de mindre roller som under 2000-talet senare fick större roller i tv-serier.

När filmen kom ut så var den underhållande för barn men nu känns den lite föråldrad och intresset för Addams är inte så stort längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar