fredag 18 november 2011

Film: Children of the Corn III - Urban Harvest (1995)

MV5BMTIzMDE5NDA0MF5BMl5BanBnXkFtZTcwNjQ0MzkyMQ@@._V1._SY317_CR5,0,214,317_Deras far dog en våldsam död på sitt eget majsfält. De nya föräldrarna heter Amanda och William Porter. De bor i stan, och det kan vara svårt för två pojkar från landet att trivas bland bilar och höga hus. Deras flytt blir en mardröm för hela Chicago. Han, som gömmer sig bakom majsplantorna, är tillbaka och inget blir sig likt i storstan.

 

Onödig Fakta:

  • Charlize Therons debutfilm
  • Elis Majsbibel är en specialutgåva av boken “Night Shift” av Stephen King

 

 

Jag har aldrig förstått uppföljare som utspelar sig långt ifrån platsen där originalet utspelade sig. Som precis denna gör då den utspelar sig i storstan.

Fast liknelsen mellan de tidigare finns där men det är väldigt få. Förutom majsfältet, ena brodern ät “ledaren” och att de vill förgöra vuxna så är det endast 2 “barn” (ena är ett barn den andra närmare vuxen) och de vill utplåna alla som inte tror i detta fallet även ungdomar och barn.

En annan skillnad är att denna majsen dödar mer än själva barnen.

Denna filmen är lite för överdriven och blir värre desto närmare slutet man kommer. Och ja slutet är mer som en riktigt dålig monsterfilm.

Kan det bli sämre än så här? Det återstår att se. Men denna filmen måste vara den sämsta i serien och det är tack vare “lermonster”-slutet som har sämre effekter än en tidig Godzilla film..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar