söndag 13 november 2011

Film: Mr. Sardonicus (1961)

MV5BMTI4MTc1NjMzMV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjE0OTIyMQ@@._V1._SY317_CR2,0,214,317_Sökandet efter en vinstlott i faderns grav får Sardonicus ansikte att frysa till en hemsk grimas. Han uppsöker en läkare för behandling och resultatet är till och med värre än det var innan.

 

Onödig Fakta:

  • När Robert kommer till slottet så gör ljuset att det ser ut som en dödskalle.
  • Även fast publiken kunde avgöra slutet så filmade bara William Castle ett slut av filmen.

 

Storyn som jag fick reda på innan stämmer lite men inte riktigt.

Filmen handlar om Sir Robert som jobbar som läkare. Han får ett brev som gör att han åker till ett annat land då brevet kommer från en gammal kärlek till honom. När han kommer dit så får han träffa Sardonicus som lider av hemsk grimas han fått efter att ha grävt upp en vinstlott som låg i hans nyligen döda pappas jackficka. Efter att Sir Robert sagt ja till att försöka återställa Sardonicus så blir allt värre..

Filmen börjar lite halvbra men eftersom man inte får veta Sardonicus historia förrän efter halva filmen så man blir lite fundersam efter att ha läst om själva storyn. Men efter man fått veta lite mer om honom så förstår man mer filmen. Vilket gör att man tycker filmen är bra.

I helhet så är filmen bättre än vad jag hade väntat mig. Visst är vissa effekter inte jättebra men för den tiden så var de det.

Men det finns lite konstigheter i filmen. Sardonicus får sin grimas efter att ha sett sin fars lik men när andra gör det så händer det inget.

Hans fars lik hade samma grimas då som Sardonicus har nu men nu har inte liket det.

Sardonicus grimas gör inte att andra som ser den får den.

Annars en riktigt underhållande och bra film som definitivt är sevärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar