måndag 28 november 2011

Film: Torture Garden (1967)

MV5BMTg3OTUwMTk1NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjM1ODAzMQ@@__V1__CR0,0,348,348_SS80_Dr. Diablo har en speciell utställning på ett nöjesfält där de som vill kan få se sin framtid. För alla som deltar väntar något skrämmande.

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “Skräckens Ansikte” i Sverige
  • När filmen visades på biograferna 1967 så delades det ut fröpåsar där det stod “torture Garden Seeds” innan de gick in på biografen. Fröna var vanliga gräsfrön.

 

På ett nöjesfält så finns där en speciell utställning som leds av Dr. Diablo där han spår folks framtid och visar saker från hans utställning.

 

Den första som spås är en skeptisk man som inte tror på spådomar. Hans historia handlar om när han besöker sin farbror som är hjärtsjuk.

De har inte träffat varann på över tre år. Mannen är i behov av pengar och hoppas få pengar av sin farbror. När han pressar sin farbror om att berätta var pengarna finns så dör han i hjärtattack.

Mannen bestämmer sig då att sova över i huset så han kan leta efter pengarna och hittar han en kista nergrävd. När han öppnar den så smiter en katt ut. Det är då skräcken börjar.

Den här första historien börjar inte så värst spännande men blir lite bättre efter att katten har kommit.

 

Den andra som spås är en blyg kvinna vid namn Carla . Hennes historia handlar om att hennes rumskompis ska på en viktig dejt med en högt uppsatt man men Carla vill hellre gå ut med honom själv så hon sabbar sin rumskompis skjorta så hon får chansen istället.

Den här historien om levande dockor var inte bra alls. Storyn kändes bra men föll platt.

 

Den tredje som spås är Dorothy som är en skådespelerska. Hennes historia handlar om att hon börjar dejta en pianist som heter Leo. Leo har ett piano som heter Euterpe och som är väldigt svartsjuk på Dorothy.

Denna historien var i heller inte bra.

 

Den fjärde och sista som spås är en bokfantast vid namn Mr. Wyath som är väldigt intresserad av Edgar Allan Poe.

I historien så träffar han en man (Peter Cushing) som samlar på Edgar Allan Poe´s böcker men även saker. Mannen bjuder hem Wyath till USA där hans stora samling finns.

Den här historien var helt ok men det var mycket på grund av Cushing och själva dialogen i filmen.

 

Ramberättelsen i filmen är lite mer än vad de brukar ha i sina filmer. Både på gott och ont. Lyckas dock inte avsluta filmen lika bra som de andra de har gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar