lördag 19 november 2011

Film: the Terror (1963)

MV5BMTY1NzU5MDA4N15BMl5BanBnXkFtZTcwNTQzMzU1MQ@@._V1._SY317_CR51,0,214,317_På ett slott vid kusten inträffar kusliga saker. Slottet bebos av en mystisk baron som sörjer sin hustrus död..

 

Onödig Fakta:

  • Efter att Roger Corman precis avslutat sin inspelning av “the Raven” så filmades denna filmen direkt efter genom att använda samma inspelningsplats och samma huvudskådespelare. Alla scenerna med Boris Karloff tog 4 dagar men själva filmen var inte klar förrän efter 9 månader, där den största delen var improviserad. Detta är den längsta produktionen i Cormans karriär.
  • Roger Corman filmade i fyra dagar medans Second-unit filmade i över 9 månader av fem olika regissörer. De var Francis Ford Coppola, Dennis Jakoc, Monte Hellman. Jack Nicholson och Jack Hill
  • Corman filmade slott scenen med Karloff så snabbt att han inte började med inledningsscenerna. Han lät även alla skådespelare gå ner från trappan en efter en så han kunde klippa in dem senare där han ville ha dem.
  • Corman tänkte göra något helt annat än vad han brukade göra i sina filmer under denna perioden. Han brukade använda eld men den här gången tänkte han ta vatten.
  • Sandra Knight var gravid under filminspelningen
  • Jack Nicholson har sagt att han var nära på att drunkna under en scen
  • Coppola filmade i elva dagar men endast 10 minuter användes i filmen.
  • Dennis Jakob spelade Boris Karloffs “dubbel” i flodscenen
  • På originalpostern vid biograferna så stod där “No one will be admitted while the coffin is being opened!”

 

Detta är en väldigt konstig film. Det börjar med en man som knivhugger en massa folk för att komma in på ett slott men blir tillfångatagen.

Sen startar en ny del av filmen där de följer Nicholson som har kommit vilse från de andra militärerna. Han träffar en kvinna och följer efter henne till ett slott och han ser henne i fönstret. Men när han knackar på så öppnar en gammal baron. Då säger baronen att kvinnan han följt efter är baronens fru som dött 20 år tidigare.

Denna filmen har en hel del bra skådespelare och ett par kända regissörer har regisserat filmen men som det gamla ordspråket säger “Ju fler kockar desto sämre soppa”  så är detta inte något vidare intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar