lördag 19 november 2011

Film: Children of the Corn 666 - Isaacs Return (1999)

MV5BMTMyNzUxNjE3Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNDI5MjAyMQ@@._V1._SY317_CR3,0,214,317_En ung dam vid namn Hannah är på jakt efter sin sedan länge försvunna mamma. På vägen till resmålet plockar hon upp en främling som börjar yra massa rappakalja ur bibeln. Främlingen försvinner så småningom och Hannah kommer fram till staden där modern antagligen håller till. Men bakom stadens lugna och stillsamma idyll gömmer sig dom mörkaste och hemskaste hemligheterna. Och när Hannah väl börjar få reda på sanningen får hon nästa hela staden emot sig...

 

Onödig Fakta:

  • John Franklin är den enda i filmserien som är med i mer än en film. Han var även med i originalet och spelade även där Isaac.

 

Fast filmen fick namnet 666 så är det bara nummer 6 i filmen.

Denna delen tar upp ungefär samma känsla som originalet och är den enda som har en riktig koppling till originalfilmen.

Det har gått 19 år sen originalfilmen utspelade sig och när Hannah kommer fram till den lilla byn så vaknar Isaac plötsligt upp ur en väldigt lång koma.

Mentalsjukhuset där Isaac ligger finns förmodligen Hannahs mamma som varit försvunnen en lång tid.

Filmen börjar mer som en thriller än som en skräckfilm. Visserligen har den skrämmande delar i filmen men ändå inte så mycket för att kallas en skräckfilm. Men såklart är slutet som de flesta i serien väldigt överdrivna med superkrafter men ändå finns där en liten twist i filmen. En liten del som man inte var förberedd på.

Tyvärr så räknar man ut en del i filmen.. bland annat att det med den förstfödde.

Annars en av de bättre i serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar