fredag 11 november 2011

Film: Horrors of Spider Island (1960)

MV5BMTM4NjI4MTM0MV5BMl5BanBnXkFtZTcwMzM2NTQyMQ@@._V1._SY317_CR3,0,214,317_En danstrupp på väg till Singapore störtar i havet och hamnar på en ö med spindlar vars bett förvandlar folk till just spindlar.

 

Onödig Fakta:

  • Släpptes i U.S.A 1962 under namnet “Its Hot in Paradise”. Tre år senare släpptes den igen under “Horrors of Spider Island” fast då med bortklippta naken scener.
  • Filmen fick inte visas i England på 60-talet men släpptes oklippt 2010 på dvd.

 

Denna tyska film handlar om en grupp dansare och deras manager ska flyga till Singapore men på vägen dit kraschar deras flygplan i havet och med hjälp av en flotte lyckas de ta sig till en ö. När de går runt på ön hittar de en stuga där en man är död och fast i ett stort spindelnät. När de utforskar ön mer så möter de på spindlar som anfaller gänget och deras bett gör människorna till spindlar…

Denna film är dubbad på engelska och dubbade filmer brukar vara riktigt dåligt dubbade. Och just så är det med denna filmen.

Människorna som blir spindlar ser ut som konstiga varulvar. Men då endast i ansiktet.

Tyvärr är monstren inte med så mycket i filmen vilket gör så att filmen känns mer som en drama än Science Fiction / Skräck.

Jag blev lite besviken på filmen då endast en blir förvandlad och spindlarna endast biter en.

0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar