söndag 13 november 2011

Film: Mephisto Waltz (1971)

MV5BMTcwNzk5NDI2OV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTY5NjcxMQ@@._V1._SY317_Musikjournalisten Myles träffar en döende konsertpianist, Duncan och genom honom faller Myles offer för en satanistisk sekt.

 

Onödig Fakta:

  • Fick titeln “Djävulen kommer vid midnatt” i Sverige
  • Den enda filmen av “Twentieth Century Fox” som gick på biograferna det kalenderåret. Det var på grund av att flera av deras filmer hade misslyckats vid box office.
  • Masken som den svarta hunden bär är på William Shatner. Samma mask som gjordes om till Michael Myers i filmen “Halloween” (originalet)

 

Alan Alda spelar Myles som blir uppringd av en man som heter Duncan. Eftersom Myles är musikjournalist och Duncan är en välkänd pianist så åker Myles dit och pratar med honom. Duncan får Myles att fira nyår med honom och hans vänner. Men Myles fru märker snabbt att någonting inte stämmer. Det visar sig att Duncan och hans vänner är satanister..

 

För det första så är Alan Alda en person som endast är känd från tv-serien M*A*S*H där han spelar en tokig läkare och att se han i en seriös roll får mig lite skeptisk mot filmen.

Satanistfilmer i övrigt är inte underhållande alls och speciellt inte med inblandning av svart magi och häxkonst.

Detta är ingen film jag rekommenderar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar