lördag 26 november 2011

Dokumentär: A History of Horror (2010)

Mark Gatiss undersöker skräckfilmens historia och går igenom allt från de klassiska Hollywood monstren till Hammer´s glans dagar och nyare skräckfilmer.

 

Dokumentären visades som en miniserie där varje avsnitt varar en timme.

I serien får man träffa skådespelare och regissörer bakom de klassiska filmerna och även de filmer som Mark anser vara de bästa filmerna i tre olika eror.

Avsnitt 1 handlar om filmerna som kom ut 1925-1949 där de intervjuar skådespelare och barn till skådespelarna men de  även tittar på originalsaker från filmerna som makeup,rekvisita och inspelningsplatserna.

Avsnitt 2 handlar om de som kom ut 1950-1960-tal med lite från 70-talet .De flesta filmerna är från brittiska Hammer. Och precis som förra delen så är här en hel del intervjuer och besök till inspelningsplatserna.

Avsnitt 3 handlar om den nya vågen av amerikansk skräckfilm. Det vill säga 60-tal och fram till slutet av 70-talet. Där de går igenom allt från Psycho, motorsågsmassakern och Zombies.

 

Denna dokumentären rekommenderas till alla skräckfilmsfans som vill veta mer om filmerna, regissörerna och skådespelarna. Det jag saknar är de stora filmerna som kom på 80-talet och senare men även en hel del filmer som kom under den åren han tog upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar