lördag 12 november 2011

Film: Hands of Steel (1986)

handsteelEn cyborg vid namn Paco skickas för att ta livet av ordföranden av en miljöorganisation men ändrar sig i sista sekunden och låter bli. Istället ger han sig ut i öknen där han bland annat tar in på ett nedgånget hotell. Hans arbetsgivare skickar naturligtvis ut biffiga goones för att eliminera honom eftersom han inte gjort vad han ska och när hotellgästerna får reda på att han är en cyborg ger de sig på honom också.

 

Onödig Fakta:

  • Filmen är även känd under namnet “Vendetta dal Futuro” och “Atomic Cyborg”
  • Skådespelaren Claudio Cassinelli dog i en helikopterkrasch under filminspelning i Arizona

 

En cyborg vid namn Paco har fått i uppdrag att döda en man men misslyckas då skickar hans arbetsgivare ut torpeder att döda honom samt så är miljöorganisationen efter honom. Han gömmer sig i ett lugnt motell mitt i ingenstans men när ett gäng lastbilschaufförer som ofta har armbrytning kommer till motellet och börjar utmana honom i armbrytning så blir allt värre.

John Saxon spelar såklart den elaka arbetsgivarens chef. Och som vanligt är han en bra skådespelare så han passar de flesta roller han får.

Annars är filmen som de flesta 80-tals action där huvudkaraktären är en “One Man Army”. Som klarar allting själv och aldrig ger upp.

Denna filmen har en rätt ovanlig twist med en cyborg och armbrytning.

Vissa scener i filmen har använts i nyare filmer som t.ex när Paco lagar armen har använts i filmen “Terminator”.

Filmen börjar bra men blir riktigt usel i början till slutet av filmen där flera dåliga cyborgs kommer. Som till exempel en kvinna med plastfolie (??) som kjol.

Sen blir filmen bättre igen när slutjakten kommer. Men sen fördärvar de filmen igen med laservapen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar