söndag 27 november 2011

Film: From Beyond the Grave (1973)

fbtgFyra olika skräckhistorier baserade på fyra noveller av R. Chetwynd-Hayes.

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “Skuggorna från Dödsriket” i Sverige
  • Marcel Steiner var dubbad av Robert Rietty

 

Detta är den tredje filmen från Amicus där filmerna är med flera småhistorier. I denna följer historien en antikaffär.

 

I den första historien köper en man (David Warner) en spegel i en antikaffär. Han tar hem den och visar sina gästar som föreslår en seans då hon tycker den hör hemma hos ett medium. Mannen går med på det och när de har seansen så lyckas de väcka en hemsk kraft som kräver mat.

Jag har sedan länge gillat skådespelaren David Warner och som vanligt spelar han väldigt bra. Tyvärr är jag lite skeptisk mot denna första del då det handlar om spöken men jag blev överraskad då den var bättre än jag väntat mig.

 

Den andra historien handlar om en man som lever i ett dött förhållande där frun är väldigt bestämd. Han träffar en gammal militär som nu säljer skosnören och tändstickor. Han bestämmer sig för att köpa en medalj hos en antikaffär för att visa försäljaren på gatan att han var militär. Då bjuder försäljaren hem mannen på middag.

Mannen följer med försäljaren hem på middag där försäljaren bor med sin dotter.

Denna historien är inte riktigt bra och slutar väldigt annorlunda.

 

Den tredje historien handlar om Reginald som går in i antikaffären och köper en snusdosa men eftersom den ena är dyrare så byter han prislappen på dem.

När han senare sitter på ett tåg så träffar han en dam som visar sig vara ett medium som varnar honom att en ande sitter på hans axel men han vägrar lyssna på henne.

När han kommer hem så börjar mystiska saker hända…

Denna historien börjar dåligt och blir sämre efter att han ringer mediumet.Kvinnan som spelar medium överdriver sitt agerande för mycket.

 

Den sista delen handlar om en ung man vid namn William som köper en gammal men väldigt vacker gjord dörr hos antikaffären. Dörren har en mystisk kraft som gör att dörren leder till ett rum som den skapat själv.

Denna delen är inte lika förvirrande som den andre men inte långt ifrån. Den är dock den sämsta historien i filmen.

Hela filmen är en av deras sämre. Se hellre deras andra filmer.

Det enda bra i denna filmen är David Warners insats men även antikhandlarens som spelas av Peter Cushing fast han inte har en stor roll fast den är viktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar