tisdag 29 november 2011

Dokumentär: Tabloid (2010)

MV5BMTY5ODAwMjcwMl5BMl5BanBnXkFtZTcwMzc5NzA2NQ@@._V1._SY317_CR6,0,214,317_Denna dokumentär handlar om en föredetta skönhetsdrottning vid namn Joyce KcKinney från Wyoming som blir kär i en Mormonmissionär. De planerar att gifta sig men plötsligt så försvinner han.

Hon jobbade extra mycket för att tjäna pengar för att hyra en privatdetektiv för att hitta honom. Och hon får reda på att han var i England och var i sekten.

Hon hyrde in “livvakter” för att “rädda” sin blivande man från sekten.

Hon fick iväg mannen från sekten och höll han fängslad i ett litet hus för att “normalisera” honom.

 

När jag hörde talas om dokumentären så ville jag se den direkt. Den har en intressant historia som jag aldrig har hört talas om det kan bero att det utspelar sig mellan 1977-1986.

Det som är bra med dokumentären att man får höra båda sidorna och även en kunnig om Mormoner intervjuas.

Det mindre bra är att de har klippt in klipp från filmer som egentligen inte har något med dokumentären att göra.

Dokumentären börjar med en kidnappning men slutar med skvallerpress som skriver allt om henne som är väldigt intressant. Efter det så förstör de dokumentären med hennes liv efter 1986 med hundkloning som visade sig vara en världsnyhet. Såklart så kände den engelska pressen igen henne fast hon kallade sig något annat. Och började skriva om henne igen och hon hotade med att stämma dem.

2006 så hade hon inte skrivit boken än men en kväll så var det ett par tjuvar som gjorde inbrott i hennes bil där alla hennes “bevis” fanns och tjuvarna tog allt.

När denne dokumentären gjordes så hade hon fortfarande inte blivit klar med boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar