söndag 27 november 2011

Film: Dr Terrors House of Horrors (1965)

MV5BMTgxNjk2OTIxOF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDY3MDgzMQ@@._V1._SY317_CR5,0,214,317_Fem främlingar hamnar i samma tågkupé, dom får sällskap av en person som visar sig vara en spåman. Han spår deras framtid en efter en och det visar sig att alla fem har något gemensamt.

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “Mannen i Tågkupén” i Sverige
  • Acker Bilk skulle spela Biff Bayley men hoppade av då han fick en hjärtattack. Han byttes ut mot Roy Castle
  • Roy Castles filmdebut

Fem främlingar hamnar i samma kupé när de ska åka tåg. Där sätter sig även en man som visar sig vara spåman.

Han tar fram sina tarotkort som han kallar “Terrors House of Horror” och börjar spå männen i kupén.

Precis som filmen “The Asylum” som även har gjort denna så är varje persons spådom ett liten historia. I “the Asylum” så visas de ju i de olika intervjuerna.

Filmens olika historier har en liten koppling till varandra.

 

Den första historien handlar om en arkitekt som ska åka till ett hus som en av hans farföräldrar har ägt då kvinnan som bor där har sökt om hjälp.När han väl kommer dit så börjar han höra vargar men hittar inga.

När han håller på att kolla i källaren så hittar han inuti väggen en likkista där det påstås ligga en varulv begraven. Han har hört tidigare att en varulv ska ligga begraven i väggen men när han undersöker det så visar sig vara en nytillsatt vägg.

Men kvinnan som bor där har aldrig varit nere i källaren.

Denna historien är väldigt intressant som inte följer varulven utan själva arkitekten. Vilket är väldigt annorlunda för man brukar endast följa monstret. Annars en bra historia men den kändes lite för kort.

 

Andra historien handlar om en familj som precis kommit hem från en semester. När de väl kommit hem så börjar hans växter leva. Han försöker klippa dem med en häcksax men den flyger bara iväg.

Han tillkallar en växtexpert som börjar undersöka saken som börjar tro att växten håller på att bli smartare och försöker döda dess fiender.

Denna historien är inte lika underhållande som den förra utan känns mer dum.

 

Den tredje historien handlar om en musikern Biff Bayley vars manager som lyckas få bandet en spelning i Väst Indien. Där träffar musikern en man som pratar om ett ställe där Voodooritualer görs. Mannen säger till Biff att inte gå dit men han gör det ändå när han får höra att alla kvinnorna där är halvnakna.

När han smygtittar på ritualen så passar han på att skriva ner noterna som de spelar men blir då sedd av några av dem. Biff försöker köpa sig ut men vilket gör ledaren ännu argare som säger att han får inte använda den heliga musiken för då kommer deras Voodoo-gud att ge hämnd. De släpper iväg honom men Biff bestämmer sig ändå att göra låten.

Denna historien är bättre än den andra men kommer inte riktigt upp i underhållning som den första gav.

 

Del fyra handlar om en elak konstkritiker vid namn Marsh (spelad av Christopher Lee) som ofta åker ut och kritiserar konst som han inte gillar. En gång blir han lurad av en konstnär som gör honom till åtlöje och varje gång efter det när han ser honom så får han tunghäfta.

Han bestämmer sig att döda honom. Men konstnären dog inte utan förlorade endast handen som lyckades leva vidare.

Denna delen är nästan i samma klass som första delen och har en riktigt bra skådespelare (Lee).

 

Den sista delen handlar om en läkare (Donald Sutherland) som precis gift sig med en franska. Det är första gången som kvinnan får komma hem till mannens hus i New England.

Det visar sig att läkarens fru är vampyr.

Denna delen har en hel del frågor. Hur kan en vampyr vara ute mitt på dagen? Och hur kan det gå bra med att lägga armarna i kors så blir hon rädd. Annars stämmer de vanliga “reglerna”.

Annars en av de sämre historierna och det kan bero på att jag och vampyrer går inte så bra ihop. Dock spelar Sutherland bra som vanligt.

 

I helhet så är denna filmen helt ok som börjar bra men håller inte underhållningen uppe genom hela filmen.

Men ett litet plus för slutet av filmen som knyter ihop hela filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar