tisdag 29 november 2011

Film: Polyester (1981)

MV5BMTMzODAwMzM4OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDc2MTQyMQ@@._V1._SY216_CR69,0,145,216_Francine träffar en stilig "polyesterprins" och tror att lyckan äntligen har kommit.

 

Onödig Fakta:

  • När denna filmen visades så fick man ett luktkort. Den hade tio nummer och lukterna var : 1. Rosor, 2.Fisar, 3. Modelflygplanslim, 4. Pizza, 5. Bensin, 6. SKunk, 7. Naturgas, 8. Lukt av ny bil, 9. Smutsiga skor och 10. Luftfräshare
  • Detta är sista filmen där John Waters jobbade med Cookie Mueller som ofta var med i hans filmer. Hon dog i AIDS när Waters höll på att spela in nästa film som var “Hairspray”.
  • I scenen där Todd står vid bilolyckan så ringde folk till polisen och sa att det var en olycka. Det kan bero på att de hade riktiga ambulansen där.

 

Francine (Divine) är en kristen hemmafru vars man visar porrfilmer i huset folk demonstrerar utanför huset för de inte gillar att de visar såna filmer. Hennes man ringer nyheterna varpå han skämmer ut Francine.

Men hela Francines värld faller samman när hon får veta att hennes dotter blir gravid av stadens värsting, hennes man erkänner att han är otrogen mot henne med hans sekreterare och att hennes son blir misstänkt för att vara en fot-fetishist som bryter de lokala kvinnornas fötter, Speciellt när allt händer samma kväll.

 

Som vanligt med John Waters filmer så är de väldigt speciella. Divine spelar en annorlunda karaktär i denna filmen. Här är det mer att hon spelar den hon brukar bråka med. Och alla andra är som hon brukar spela.

Det är en kul idé varje gång Francine luktar med sin supernäsa så kommer luktkortet fram så man får lukta det som hon luktar genom att de visar siffror när hon luktar.

Detta är inte John Waters bästa film men lite sevärd är den ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar