fredag 11 november 2011

Film: Beginning of the End (1957)

MV5BMTI0Njg1NjAxM15BMl5BanBnXkFtZTcwMDM0NDIyMQ@@._V1._SY317_CR5,0,214,317_Audrey Ames är en ambitiös journalist som försöker få reda på historien om de jättelika gräshopporna som oavsiktligt skapats i Illinois när vetenskapsmän gjort experiment med radioaktiv strålning nära ett jordbruksforskningsprojekt. Hon försöker rädda Chicago, men får problem när militären försöker tysta ner situationen.

 

Onödig Fakta:

  • 200 gräshoppor användes till filmen. Men när de började filma så började gräshopparna äta upp varandra så när filmen nästan var färdig inspelad så hade de bara ett dussin kvar.

 

Kvinnlig journalist försöker lösa de mystiska försvinnanden av flera personer som hänt vid flera ställen.

Med hjälp av två män som jobbar med jordbruk där den ena är både stum och döv som hände under en olika så springer de på en gigantisk gräshoppa.

Det visar sig att de gigantiska gräshoppor blev framställda av misstag under ett radioaktivt experiment nära ett jordbruksforskningsprojekt.

När de går till militären så gör de allt för att tysta ner det.

 

Denna lite vanliga film med gigantiska djur sticker inte ut så mycket från de andra liknande filmerna som kom ut ungefär samtidigt. De är ungefär lika med militärer som försöker döda odjuren och en specialist pratar om hur man stoppar dem.

Annars är effekterna väldigt bra gjorda för att vara från 50-talet men storyn och manuset känns lite föråldrat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar