lördag 19 november 2011

Film: the Werewolf (1956)

MV5BMTI1NTgzMDI0OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTY1MDE1MQ@@._V1._SY317_CR7,0,214,317_Två vetenskapsmän bevittnar en trafikolycka och hittar en medvetslös man i en av bilarna. De tar med honom till sitt lab och injicerar ett serum de arbetat på och som tyvärr förvandlar mannen till en mordisk varulv.

 

Onödig Fakta:

  • Detta var den första filmen om varulvar som var mer påhittad än folksaga. Även fast varulven har en otrolig styrka så kunde han bli mördad av vanliga skott och det behövdes ingen fullmåne för att förvandla honom.

 

En man kommer till en liten stad men han vet inte vem han är eller var han kommer ifrån. Samtidigt så inträffar ett mord i den lilla byn och mannen som trodde han drömt alltihopa visar sig vara en varulv.

Den här filmen har en bra story och de lyckas bra att hålla stämningen i filmen. Dialogen i filmen är bättre än väntat och de lyckas hålla filmen spännande hela tiden.

Men tyvärr som de flesta filmerna från den här tiden så slutar filmen abrupt och man får inte riktigt veta vad som händer efteråt.

Men i helhet så är denna filmen sevärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar