söndag 20 november 2011

Film: Creature with the Atom Brain (1955)

atombrainEn galen forskare, som också är ex-nazist, använder radioaktiva zombies för att hjälpa en gangster, som numera lever i exil, att återfå sin makt.

 

Onödig Fakta:

  • En av de första filmerna som använde “svärmare” för att simulera skottskador
  • För att hålla filmens budget så låg som möjligt så hade de så få pauser som möjligt. Och de körde scenerna med så få klipp som möjligt.

 

En gangster vid namn Frank blev för 10 år sen utvisad till Italien efter att flera personer hade tjallat till polisen om honom. Då lovade han stort att han skulle hämnas.

Nu är han åter tillbaka och denna gången har han med sig en galen tysk forskare som lyckats med radioaktivitet väcka upp döda och styra dem att döda de som tjallade.

Redan efter det första mordet så märker de två poliserna Dave och Chet att något inte stämmer. Fingeravtrycken lyser i mörker och när de kollar upp vems fingeravtryck det är så märker de att 8 döda personer har försvunnit från kyrkogården. Alla liken har dött de närmaste 20 dagarna.

Chet övertalar militären att flyga över staden för att hitta källan.

 

Som vanligt med Zombiefilmer så innehåller den någon sorts av radioaktivitet. Fast här styrs de med hjälp av en maskin och Franko och tysken kan se vad de gör genom de dödas ögon. Hur det går till förstår jag inte.

Annars en både intressant och underhållande Zombiefilm som jag faktiskt rekommenderar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar