lördag 19 mars 2011

Dokumentär: Big Brother (1996-2001)

Nej.. detta är inte den dokusåpan med folk som ska vara i ett hus i 100 dagar utan detta är ett par filmer med några av Jackassgänget innan Jackasstiden.

Innan Jackass så gjorde de några skateboardfilmer/ tidningar och här är bland annat Weeman med. Tidningen ägdes av Larry Flint.

 

Big Brother: SHIT (1996)

bbshitDel ett är en film på 50 minuter som är CKY-liknande men med mest av  skating och lite sketcher och där de dummar sig med folk. Medverkande bland annat Partyboy, Weeman och Rick Kostick från Jackass.

Här visas bland annat nyhetsklipp där folk tycker att tidningen inte är bra för barn. Där intervjuas bland annat Jeff Tremaine som jobbade på tidningen som nu håller på med att regissera Dudesons och har regisserat Jackass, Viva La Bam och The Wildboyz.

Denna filmen var lite för mycket skate för min del.

----------

Big Brother: Number Two (1998)

bbnumber2Som den förra så är den här ungefär likadan. Fast här springer dom runt och dummar sig mer men huvdudsaken är fortfarande skating.

Här gör de en massa lite mer andra saker som att skjuta upp en mus i en vattenraket. Musen överlever .

Det är i denna där Johnny Knoxville börjar med Tremaine och det är här där självförsvarstestet visas för första gången. Mest känd från första avsnittet från Jackass. Fast här visas en sak till och det är när han skjuter sig själv där han har en skyddsväst på sig.

Mr T presenterar ett klipp på denna om när B.B.gänget är lite för fulla.

----

Big Brother 3 : Boob (1999)

bbboobSom vanligt så är det mesta skating.  Men en del andra saker gör de också som Extreme streetdance, sumobrottning, Knoxville blir påkörd av bil, går runt med ståfräs. De två sista har visats i Jackass dock inte hela klippen.  Steve-O gör en hel del stunts som sprutar eld  och gör volter, ibland samtidigt. Han gör även lite “Bum Fishin”.

 

Knoxville är med mer i denna än den förra.

När de är ute och skatar i Europa så är där några svenska skaters.

----

Big Brother 4 : Crap (2001)

bbcrapDen sista av dem innan de började med Jackass. Såklart mycket med skating men lite som den förra.

Det visas klipp från tv här med.. bland annat Jay Leno.

Skateturne bland annat i Sverige. Inte mycket klipp men det ser ut att vara i Stockholm.

De har kickboxning, wrestling med Misfits,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar