fredag 25 mars 2011

Film: Toy Story 2 (1999)

MV5BMTM1MDk3OTE0N15BMl5BanBnXkFtZTcwNjUwNDQzMQ@@._V1._SY317_CR7,0,214,317_När Andy åker på läger kidnappas Woody av en leksakssamlare som behöver Woody för att komplettera sin leksakssamling. Woody blir fånge hos den hänsynslöse Al tillsammans med cowboyflickan Jessie, hästen Bullseye och Guldgrävaren som alla väntar på att säljas dyrt till ett museum på andra sidan jorden.

Nu är det upp till Buzz Lightyear, Rex, Hamm och resten av leksaksgänget att hjälpa Woody och de beger sig ut på ett riskfyllt och spännande räddningsuppdrag!

 

Onödig Fakta:

  • Dammet i scenen när Woody möter Wheezy är ett rekord över antalet partiklar som är animerad datagjord film
  • Detta är första gången som Tim allen och Tom Hanks är med i en uppföljare där de har varit med i den tidigare filmen
  • Pingvinen Wheezy är en hyllning till Linux-maskoten Tux
  • Denna filmen 'är en av tre Disneyfilmer som fått Golden Globe för bästa foto.. de andra två är “Skönheten och Odjuret” och “Lejonkungen”
  • Filmen skulle egentligen vara en direkt-till-DVD film men det ändrades då de gillade ettan så mycket att de bestämde sig för att den skulle gå på bio.
  • I eftertexterna så är där lite bloopers, två från “A Bugs Life” gör en cameo och listan på de 29 barnen som föddes under filmskapandet står även med.
  • Förutom 3an så kom det även två till filmer om Buzz

 

Första gången jag såg denna filmen var hos en kompis som hade fått tag i en som var filmad från biografen.. Vi såg den långt före den gick på bio i Sverige.. Han ska även gått på premiärdagen på bio i Sverige och berättat om hur filmen slutar för alla barn som stod och väntade för att se den.

Nu så gillar jag inte barnfilmer så mycket.. speciellt inte sådana här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar