söndag 27 mars 2011

Film : Crippled Avengers (1978)

MV5BMTIwNDg4MzkxNF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTYyNTcxMQ@@._V1._SY140_CR2,0,94,140_En rik Kung-Fu expert har blivit bitter och elak sedan någon mördat hans fru och ha skurit bort hans sons händer så han börjar bråka med stadens folk. Han och hans son gillar att göra folk som kommer i hans väg handikappade. Fyra av de som blir handikappade, en som blir blind, en smed som blir stum och döv, en utan ben och en fighter som blir galen, går tillsammans för att använda sina handikapp tillsammans för att ge sin hämnd…

Onödig Fakta:

  • Filmen är även falskt känd som “The Return of the 5 Deadly Venoms”. Fast den har ingen koppling alls till “the 5 Deadly Venoms”. Enda likheten är att filmen har med 5 av 6 skådespelare från den andre. Både storyn och karaktärerna är annorlunda.
  • i den tyska versionen klipptes 16 minuter bort

 

Detta är den andre Kung-Fu filmen med handikappade som jag ser.

Den falska titeln passar inte in i filmen då det bara är 4 av de handikappade som tar hämnd. Expertens son får järnhänder av en smed som han använder för att förstöra folk som är i vägens armar och ben.

 

Denna filmen är såklart odubbad och oklippt. Och den är riktigt underhållande. Den är mycket bättre än “The Crippled Masters” men se såklart bägge två.

En av den bästa kung-fu film jag sett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar