tisdag 15 mars 2011

Film: Winners & Sinners Trilogi (1983-1985)

Winners & Sinners – Five Lucky Stars(1983)

MV5BMTQ0NzA0MDc2N15BMl5BanBnXkFtZTcwOTcwNTA0MQ@@._V1._SY317_CR9,0,214,317_De fem möts för första gången på kåken, blir kompisar direkt och svär att bli laglydiga direkt de släpps fria. Och gudarna ska veta att de anstränger sig! De startar till och med en städfirma för att försörja sig. Men ju hederligare de blir, desto mer börjar saker och ting gå riktigt, riktigt snett...

Fast det är ju inte deras fel att dom får städuppdrag på maffiabossens högkvarter och att hans falska tryckplåtar hamnar i deras bil, vilket orsakar ett omfattande gängkrig. Inte heller kan de väl rå för att de hamnar på maffiabossens cocktialparty, sätter eld på stället och sparkar sönder hela stället med de värsta Kung Fu-kickarna i mannaminne. Eller hur? De ville ju bara vara laglydiga och kanske få en date med maffiabossens vackra dotter…

 

Onödig Fakta:

  • Förutom dessa tre filmer så kom det fyra till i serien.

Själva komedi delen är inte så jätterolig men det bästa är slagsmålscenerna.

Filmen är riktigt dåligt dubbad till engelska. Och det riktigt dåliga är att Jackie Chan har ingen stor roll i filmen men ändå så är det han som visas på fodralet.Han är polis i filmen och inte medlem i de fem.

-------------------------------------

Winners & Sinners 2 – My Lucky Stars (1985)

MV5BNjk0NjU4NDk4M15BMl5BanBnXkFtZTcwNTI1OTQyMQ@@._V1._SY317_CR3,0,214,317_Jackie Chan är tillbaka som supersnuten Muscles! Den här gången drar han och en kollega till Tokyo, dit en förrädare inom Hong Kong-polisen flytt med ett parti stulna diamanter. Men så blir de överfallna av japanska superninjas och kollegan tas som gisslan.
Muscles enda chans är nu att be sina gamla polare om hjälp. Men de är ju långt ifrån några hjältar, som alla vet. Den ene hämtas på hispan, den andre på kåken, den tredje mitt under ett rån, den fjärde är mest intresserad av att jaga brudar och den femte är bara hopplöst puckad. Hur stora chanser ger du dem? Spåren leder till ett nöjesfält där de fem clownerna förstås förvandlar det hela till en enda stor Kung Fu-cirkus.

Onödig Fakta:

  • I den japanska versionen så moonar filmgänget i eftertexterna.

 

Filmen har ingenting med förra filmen att göra utan det är bara det amerikanska namnet på filmen. Det enda de har gemensamt är att det är samma skådespelare som spelar hjältarna och de är likadana tjuvar som förra filmen.

Filmen är även här dåligt dubbad och den svenska undertexten är riktigt dålig. Han säger på engelska “Ouw my butt” och översättningen blir “aj min rygg”.

Denna filmen är lite bättre än “ettan”..

----------------------------------------------

Winners & Sinners 3 – Twinkle Twinkle Lucky Stars (1985)

MV5BMTY0NjkxODA2OV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTc2NzQyMQ@@._V1._CR0,0,339,339_SS100_Efter sitt senaste uppdrag är det hög tid med lite semester för våra fem galna vänner. Färden går till Thailand, men kokosdrinks-pimplandet och brudjagandet avbryts snart av stortrubbel.
Deras snutpolare Muscles (Jackie Chan) har fått i uppdrag att skydda ett rättegångsvittne från ett gäng yrkesmördare, men strular till det så mycket att han behöver polarnas hjälp. De kan hålla sig för skratt när de måste bege sig tillbaka till Hong Kong, men där blir de snart desto gladare. Vittnet visar sig nämligen vara värsta superpinglan  och hon ska bo hemma hos dem! Att hon håller på att bli mördad stör dock raggningsprocessen avsevärt. Så det är bäst att göra upp med skurkarna på enklast möjliga sätt - med tonvis av feta Kung Fu-smockor!

 

Detta är den enda av dem som jag hade på dvd innan men som jag sålde då jag inte uppskattade filmen för dens dåliga dubbning. Likadant som de andra så är det inte Jackie själv som dubbat sig själv.

Denna filmen är inte så jättebra..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar