söndag 20 mars 2011

Film : Godzilla vs Destroyah (1995)

MV5BMTcyOTk4MDQ4OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNTY0NTIyMQ@@._V1._SY317_Någonting har förstört Birth Island, hem till Godzilla och Little Godzilla, och snart så kommer det fram att Godzilla har fått ett ljus skinande ljus som visar att hans kärnkraftsenergi växer för snabbt. Rädda för att Godzilla kommer att explodera så försöker G-Force att frysa ner honom men då sker ett nytt problem.. Ett nytt monster formas ur Godzillas celler.. The Oxygen Destroyer. Nu måste militären stoppa monstren och göra så att inte Godzilla hamnar i en kärnkraftssnältning som kan förstöra världen.

 

Onödig Fakta:

  • Emiko är spelad av Momoko Kochi.. samma skådespelare som spelade Emiko i originalet, “Godzilla- monstret från havet” (1954). Detta blev hennes sista roll då hon dog i Cancer tre år efter.
  • Producenten Tomoyuki Tanakas sista “Godzilla” film. Han är den enda som har jobbat med alla tidigare filmerna upp till denna.
  • Detta är den sista Godzilla  v.s filmen
  • Toho ville att filmen skulle släppas som “Godzilla vs Destroyer” men när han förstod att copyrighta ett vanligt amerikanskt ord inte var en sån bra ide så ändrade han namnet till “Destroyah”.
  • Originalidén till filmen var att Godzilla skulle slåss emot 1954s Godzilla i spökform. Men producenterna tyckte inte Godzilla skulle slåss emot en klon av sig själv i fler filmer då han redan mött “Mechagodzilla” och “Spacegodzilla”.
  • Denna filmen skulle varit den sista “Godzilla” filmen tills 50års firandet av originalet.. men USA funderade på att göra en triologi med Matthew Broderick då. Men tack vare den dåliga kritiken på den första filmen så slopades uppföljarna.
  • Denna filmen är nummer 8 i serien.

 

Jag har aldrig varit något fan av varken Godzilla eller dinosaurer och jag har aldrig sett någon Godzillafilm. Men jag testar nu.

 

Njäe.. Godzilla kommer jag nog inte se fler av. Den här var inte i min smak.

Filmen var dubbad men det var inte det som störde mig utan att storyn var riktigt usel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar