söndag 13 mars 2011

Film : Xtro Trilogi (1983-1995)

 

XTRO (1983)

MV5BMTI2MTQxMTQzOV5BMl5BanBnXkFtZTYwMDk2Mzk5._V1._SY313_CR2,0,211,313_För tre år sedan såg Tony sin pappa bli bortförd av ett blixtrande ljus, men varken mamman eller hennes nye man tror honom - ännu mindre när han plötsligt dyker upp igen och vill att allt ska bli som förr. Eller vill han verkligen det? När Tony kommer på sin pappa med att äta ormägg ur terrariet inser han att något är fruktansvärt fel och plötsligt har familjedrömmen (bildligt talat) förvandlats till en blodig rymdrysare!

 

Onödig Fakta:

  • En film som påstås hamnat på “Video Nasties-Listan” men den gjorde aldrig det.
  • De hyrde in en mimare för att krypa till en scen
  • Den tyska versionen på filmen har ett lyckligare slut.

 

Jag har egentligen aldrig gillat science fiction filmer men jag ska testa ett par stycken sånna filmer. Så varför inte börja med denna trilogi.

Egentligen så finns där vissa Sci-fi filmer som jag gillar så det hade varit kul om jag hittat fler.

Detta är en film från England och det visste jag inte. Jag brukar inte gilla brittiska filmer i största allmänhet men denna var annorlunda.

Visst en del scener är lite överdrivna som när Sam återföds.

Filmen är väldigt dålig emellanåt men hela filmen är faktiskt helt ok. Slutet var rätt annorlunda.

----------------------------------------------------------------

XTRO II – The Second Encounter (1991)

MV5BMTIyOTE5NjIwOV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTkzOTMyMQ@@._V1._SY317_Forskare i en hemlig underjordisk lägenhet har hittat ett sätt att resa genom olika dimensioner. Tre dimensionsresare är först för att gå igenom porten men blir attackerade av nånting som förhindrar kommunikationen till jorden. Dessa hemska attackerarna använder porten för att resa till den underjordiska lägenheten och de flesta av forskarna tvingas ge sig iväg utom 4 stycken militärer med vapen och de två doktorerna Casserly och Summerfield som inte orkar med varandra.

 

Onödig Fakta:

  • Regissören Davenport har personligen sagt att han hatade filmen och gjorde endast filmen för pengarna.
  • Den här uppföljaren har egentligen ingenting med originalet att göra. Davenport fick på något konstigt vis rätt till namnet XTRO men inte till storyn. Även fast han hade gjort ettan.
  • Davenport har sagt i en intervju att Jan-Michael Vincent var svår att jobba med. Vincent brydde sig inte om filmen och lärde sig inte manuset så Davenport fick säga hans repliker under varje scen.

 

Jag har en riktig dålig känsla på att denna filmen kommer vara riktigt usel.

När till och med regissören tycker den är dålig så måste den vara det. Jag kommer testa att se den ändå.

Jag blev överraskad här.. denna är bättre än ettan då ettan mest är överdriven. Denna är mer science fiction / action. Ungefär som Alien fast denna är mycket bättre.

Denna filmen är helt ok..

----------------------------------------

ZTRO 3 – Watch The Skies (1995)

MV5BNDE5MzkwMTI3Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjY3NDYxMQ@@._V1._SY317_CR8,0,214,317_Militärer har fått i uppdrag att förgöra bomber på en öde ö men det högsta befälet är endast ute efter information om ett experiment som skedde på ön 50 år tidigare. Samtidigt som en utomjording härjar på ön.

Onödig fakta:

  • Davenport har sagt att detta är hans bästa i trilogin.

 

Inga av filmerna i trilogin har något stort gemensamt.. förutom att det är utomjordingar i alla filmerna. Utomjordingarna ser olika ut i alla filmerna.  Så inget gemensamt.

Denna filmen är den bästa av dem. Den har mest spänning.

Denna filmen rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar