onsdag 16 mars 2011

Film : Black Dynamite (2009)

MV5BMTY5MDcyMDAyN15BMl5BanBnXkFtZTcwMjYxMDA1Mg@@._V1._SY317_CR56,0,214,317_Beväpnad med nunchakus och en Magnum 44:a ger sig kampsportexperten och före detta CIA-agenten Black Dynamite ut på gatorna för att hämnas på mannen som mördade hans bror. I samma veva avslöjar han "The Man" som har en större plan. Han pumpar in droger på de lokala barnhemmen och översvämmar ghettot med öl i syfte att försvaga "The Black Man's" starkaste krafter.

 

Onödig Fakta:

  • Detta är en hyllning till 70-talets Blaxploitation-filmer.
  • Michael Jai White fick idén till filmen när han spelade in “Undisputed 2 “ (2006) i Bulgarien. James Browns låt Superbad spelades på Ipoden och Blaxploitation-film idén kom fram. Han ville att filmen skulle heta Superbad men det namnet blev upptaget så den fick heta “Black Dynamite” istället.
  • James McManus övade sex timmar per dag på sina Nunchuks.
  • Mikrofonen som syns ofta i filmen är inget misstag utan ett skämt som skulle vara en parodi till de gamla filmerna.
  • 2010 så kom där ut en spinnoff på filmen som en Animerad tv-serie.

 

Det är nu på senare tiden som jag har börjat uppskatta exploitation-filmer.. det är därför jag vill se fler av dem. Även fast denna är en hyllning till dem. Men det har jue Tarantino också gjort. Och även denna är gjord i samma stil som Tarantino gjort.. Att få den se ut att vara från 70-talet.

 

Jag gillade den här filmen tills öldelen kom. Då blev det bara överdriven. Fram tills dess var den riktigt bra. Sista delen riktigt dåligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar