fredag 18 mars 2011

Film : Road House (1989)

MV5BMTU1MTE2Mjk2OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTUzNjYzNA@@._V1._SY317_Dalton (Swayze) är en legendrarisk utkastare som kommer till staden Jasper i Missouri med ett speciellt syfte: att återställa ordningen på den farliga baren Double Deuce. Men allt eftersom han slänger ut råskinn, ligister och lejda mördare, en efter en, ådrar han sig deras arbetsgivares vrede. Det är den ökände ganstern Brad Wesley (Ben Gazzara). Staden lever i skräck för Wesley, men Dalton är beredd att slåss! Han möter Wesleys gorillor i det ena spektakulära slagsmålet efter det andra, men när de slår tillbaka med dödlig kraft vet Dalton att han måste ta itu med ledaren själv i en rasande slutstrid. Med Kally Lynch (Cocktail) och Sam Elliot (Gettysburg) och musik av Alabama, Jeff Healy Band, Otis Redding och ännu fler. I Road House finns det action!

Onödig Fakta:

  • Filmen är listat bland “the 100 Most Enjoyably Bad Movies Ever Made in Golden Raspberry Award”
  • Det kom en uppföljare 2006 vid namn “Road House2 – the Last call”

 

Jag har aldrig sett filmen tidigare men blev lite nyfiken på den när Peter Griffin i “Family Guy” köpte filmen på dvd och sen gick ut och slogs och skrek “Road House”.

 

Detta är en helt ok film. Början är lite för mycket drama men slutet gör filmen bättre. En av de bättre Swayze filmerna-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar